Deze slogan vormde het uitgangspunt voor een reeks trainingen met als thema ‘Veilig Werken’. Opdrachtgever Prorail vroeg Railnfra Opleidingen een training te ontwikkelen die bijdraagt aan het bespreekbaar maken van onveilig werkgedrag binnen de organisatie. Aanspreken vormt een taak van iedere collega, ongeacht op welke positie je in de organisatie werkt.

Met Shamal heeft op verzoek van Railinfra Opleidingen ervarend leren geïntroduceerd. Na het brainstormen over concrete oefenmogelijkheden volgde  een workshop Kracht Ervarend Leren. Gedurende deze workshop hebben de trainers van Railinfra Opleidingen ontdekt hoe je een deelnemer tijdens het ervarend leren een succeservaring laat beleven. Tot slot heeft met Shamal trainingsacteurs / co-trainers geleverd om de 80 medewerkers van Prorail te laten experimenteren met het aanspreken op onveilig gedrag.

Eind-opdrachtgever Prorail is erg enthousiast over de aanpak en het resultaat. Zij heeft mede door dit succes een nieuwe gedragstraining aan Railinfra Opleidingen gegund. Succes voor Railinfra Opleidingen én succes voor met Shamal. Inmiddels maakt Railinfra Opleidingen in meerdere trainingen gebruik van de kracht van ervarend leren.

Het succes van deze training staat in de afbeelding omschreven. Het artikel verscheen onlangs in het relatiemagazine van Railinfra Opleidingen. KLIK HIER om het ARTIKEL te lezen.