Videoportret

Wil je weten wat mij drijft? Op welke manier ik het liefst met trainers en coaches samenwerk? En hoe je deelnemers effectief helpt door het inzetten van een trainingsacteur? Bekijk dan nu mijn videoportret. Het is gemaakt door de geduldige en motiverende filmmaker Marije Schoorl van Atelier Hey!  


Lees het het hele artikel...

Bloopers!

Als trainingsacteur vraag ik deelnemers het ‘gewoon’ te proberen. Vallen en opstaan. Ik weet hoe dat voelt! De opname van mijn videoportret was niet bepaald een one-taker. Zit lekker achterover en geniet van mijn gestuntel. Dan begrijp je waarom ik zo trots ben op het eindresultaat!


Lees het het hele artikel...

Van ‘hangjongeren’ naar teams

Kerstbomen rausen: een oude Haagse traditie waarbij groepen jongeren kerstbomen en hout verzamelden om op 1 januari het vreugdevuur op het lokale pleintje mee te ontstoken. Sinds de jaren 90 vinden er 2 vuren op het strand plaats.

Diverse groeperingen hebben de handen ineengeslagen en er heeft een professionaliseringslag plaats gevonden waar menig bedrijf jaloers op zal zijn. De jongeren hebben te maken met diverse actoren en belangen zoals gemeente, omwonenden en leveranciers. Op ‘de bouw’, die maar liefst 5 dagen duurt, heerst een vrolijke sfeer en samen worden alle klussen geklaard. Verantwoordelijkheid ligt laag in de organisatie want iedereen streeft naar hetzelfde doel.


Lees het het hele artikel...

Weerstand

Tik het woord weerstand in op Google en je wordt overladen met sites die je vertellen waar weerstand vandaan komt en hoe je er mee om kunt gaan. Geen enkele site vraagt je te controleren of de weerstand die jij denkt te voelen daadwerkelijk weerstand bij de ander is.

Dit gebeurt ook in trainingen. Je staat voor de groep en voelt weerstand. Soms bij 1 deelnemer, soms bij de hele groep. Kont tegen de krib, uitstellen, afhaken, verstoren, betweterigheid, onzichtbaarheid: allemaal predicaten van gedrag die wij als trainingsprofessionals al snel vertalen naar weerstand.

Kortom: JIJ ontvangt signalen die JIJ vertaalt naar weerstand. Hoe vaak controleer jij of jouw predicaat weerstand ook daadwerkelijk weerstand is? En wat betekent weerstand eigenlijk?


Lees het het hele artikel...

Positief trainen

Onlangs was ik te gast bij de lezing Ontwikkelingsgericht Trainen en Acteren. Psycholoog en trainer Matthijs Steeneveld nam ons mee naar de wereld van de positieve psychologie. Ik zal het niet onder stoel of banken steken: Matthijs Steeneveld heeft mij geïnspireerd! Matthijs spreekt niet alleen over positieve psychologie, hij leeft het. Als voorstander van de succeservaring in rollenspellen heb ik in het bijzonder genoten van Matthijs zijn reis naar de positieve emoties van de mens. Herken jij ook de valkuil waarbij je gedreven door resultaatgerichtheid te snel over complimenten heen stapt? Gids Matthijs leerde ons dat dit een erfenis is uit de oertijd. Tot op de dag van vandaag stappen wij hierdoor veel te snel over positieve emoties heen terwijl ze wel belangrijk zijn voor onze ontwikkeling. Daarmee stimuleren we onze deelnemer in de training niet. Lees wat ik hieraan ga doen. Wie weet inspireert het jou ook!


Lees het het hele artikel...

Aanspreken op gedrag: gewoon doen!

Deze slogan vormde het uitgangspunt voor een reeks trainingen met als thema ‘Veilig Werken’. Opdrachtgever Prorail vroeg Railnfra Opleidingen een training te ontwikkelen die bijdraagt aan het bespreekbaar maken van onveilig werkgedrag binnen de organisatie. Aanspreken vormt een taak van iedere collega, ongeacht op welke positie je in de organisatie werkt.

Met Shamal heeft op verzoek van Railinfra Opleidingen ervarend leren geïntroduceerd. Na het brainstormen over concrete oefenmogelijkheden volgde een workshop Kracht Ervarend Leren. Gedurende deze workshop hebben de trainers van Railinfra Opleidingen ontdekt hoe je een deelnemer tijdens het ervarend leren een succeservaring laat beleven. Tot slot heeft met Shamal trainingsacteurs / co-trainers geleverd om de 80 medewerkers van Prorail te laten experimenteren met het aanspreken op onveilig gedrag.
Eind-opdrachtgever Prorail is erg enthousiast over de aanpak en het resultaat. Zij heeft mede door dit succes een nieuwe gedragstraining aan Railinfra Opleidingen gegund. Succes voor Railinfra Opleidingen én succes voor met Shamal. Inmiddels maakt Railinfra Opleidingen in meerdere trainingen gebruik van de kracht van ervarend leren.

Het succes van deze training staat in de afbeelding omschreven. Het artikel verscheen onlangs in het relatiemagazine van Railinfra. KLIK op de AFBEELDING om het ARTIKEL te lezen.


Lees het het hele artikel...

Hoe een trainingsacteur je rendement oplevert

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat mensen 90% van wat ze leren door ervaring, in de praktijk zullen toepassen. Ervarend leren neemt belemmeringen als ‘ik durf niet’, ‘ik kan niet’ of ‘ik wil niet’ weg en overtuigt de deelnemer van zijn eigen kwaliteiten. Een trainingsacteur stelt zich beschikbaar als levend oefenmateriaal tijdens het ervarend leren. Hoe? Trainingsacteren is een vak! Een professionele trainingsacteur heeft specifieke vaardigheden en inzichten.

In samenspel met jouw kwaliteiten als trainer / coach vergroten deze 7 peilers het rendement van je training.


Lees het het hele artikel...

Ervarend ontdekken

Gedreven om de deelnemer verder te helpen in zijn ontwikkeling, leggen wij ( de trainer / coach, de trainingsacteur, de overige deelnemers of de leidinggevende) de lat soms ongemerkt hoog in het bereiken van resultaat. Het liefst willen we dat deelnemer ‘het licht ziet’ daarmee bedoelen we dat hij of zij het ‘juiste gedrag’ laat zien of ‘nieuw gedrag’ adopteert. In ons enthousiasme vergeten we voldoende aandacht te besteden aan een cruciale fase: de ontdekking. De ontdekkingsfase is een proces dat bij de deelnemer intern plaats vindt. Het is dat bekende kwartje dat moet vallen, ook wel het ‘aha moment’ genoemd. Veel vakgenoten zijn verstandelijk bezig dit moment bij hun deelnemers te creëren. Ze zetten met hart en ziel en alle goede bedoelingen diverse methoden in.Na deze fase wordt al snel overgestapt naar het toepassen van nieuwe technieken. Je weet immers nu wie je bent, je hebt handvatten om het anders te doen: oefenen maar! Maar hoe kan je nieuwe technieken oefenen als je nog niet in hart en nieren VOELT dat je wilt veranderen? Je kunt verstandelijk 100 keer begrijpen dat je iets zou kunnen veranderen, maar als je de noodzaak niet voelt, blijft de inzet laag en het zal het effect van aangereikte technieken niet optimaal zijn.


Lees het het hele artikel...

5 valkuilen bij het rollenspel

Het rollenspel is nog steeds de meest gebruikte werkvorm tijdens trainingen. Roep in een willekeurige groep trainers het woord ‘trainingsacteur’ en het antwoord ‘rollenspel’ klinkt alom. Ik denk dat het komt omdat trainers opgevoed zijn met het rollenspel. Het zit in de rugzak, is vertrouwd en biedt structuur. Dat er tijdens de uitvoering van het rollenspel winst behaald kan worden, blijkt uit gesprekken die ik met sommige trainers heb. Ze zijn ontevreden over de effecitiviteit van het rollenspel. Na het experimenteren zijn de deelnemers nog niet zeker genoeg om het nieuwe gedrag toe te passen in de praktijk. Hoe komt dit? Er zijn 5 veelvoorkomende valkuilen die dit doel belemmeren:


Lees het het hele artikel...
Kunstwerken "Handen" van vd Berg, Soepboer en Lammert in Groningen

Partnerschap

‘De telefoon rinkelt minder vaak.’ Het is een kreet die ik regelmatig hoor in trainings(acteurs)land. De tijd van rustig in je stoel leunen, wachtend op de klantvraag (actie) om daarop te reageren (reactie) is voorbij. Niet getreurd! Actie – reactie bestaat nog steeds. De actie ligt alleen niet meer bij de klant maar bij jou. Relaties vragen mij vaak hoe ik actie onderneem. Mijn antwoord: netwerken en samenwerken. Bij netwerken kan iedereen zich wel iets voor stellen. Het woord ‘samenwerken’ roept vaak vragen op zoals: ‘Hoe levert dat mij meer omzet op? Ik moet dan toch de buit delen?’ Met deze infoblog wil ik je inspireren. Ik vertel je hoe mijn partnerschap met branchegenoten mij juist meer omzet en plezier oplevert.


Lees het het hele artikel...