• Een veilig oefenmoment
  • Experimenteren met verschillende communicatiestijlen
  • Ontdekken van de eigen communicatiestijl
  • Ervaren hoe je anderen beweegt door je eigen gedrag aan te passen

Dit zijn voorbeelden van coachingsvragen waarbij ik ingezet word als coachingsacteur. Het belangrijste is dat je coachee een succeservaring opdoet waardoor deze in de praktijk daadwerkelijk ander gedrag laat zien. Ik kan jou als coach hierbij ondersteunen.

Wat doet een coachingsacteur?

Als coachingsactrice bied ik tijdens zakelijke coachingssessies je deelnemer een ervaring. Ik maak een vertaalslag tussen wat jij als coach zegt  naar het daadwerkelijk gedrag van je coachee. Ik roep dit gedrag bij hem of haar op door de inzet van mijn rol en visa versa. Tijdens deze sessie kan verkenning en transformatie plaats vinden.

Ik coach niet, maar speel. Daarna vertaal ik het gevoel van de rol i.c.m. met het gedrag van je coachee naar concrete feedback. Jij als coach observeert het gedrag van je coachee, vraagt uit en biedt concrete verbetertips. We werken met de leerdoelen van je coachee en diens persoonlijke casuïstiek. Jij houdt de regie.

Na het succesvol toepassen van de tips ervaart je coachee een andere reactie van de rol die ik speel. Het effect is dat hij / zij gemotiveerd en zelfverzekerd is om het nieuwe gedrag in de praktijk in te zetten.

Kortom: intensief én effectief

Wanneer?

Ik kan aan het begin van je sessiereeks komen zodat je coachee zich bewust wordt van zijn huidige gedrag. Ik kan ook tegen het einde van je sessiereeks komen zodat je coachee nieuw gedrag op mij kan oefenen. Sommige klanten vinden beide prettig. In de regel duurt één sessie 2 – 2,5 uur.

Heb je nog geen ervaring in het inzetten van een coachingsacteur? Geen probleem, ik help je graag!

 

Reactie van een coachee:
‘Collega’s hebben 100 keer tegen me gezegd dat ik niet met emoties om kan gaan, maar jij hebt het mij laten voelen. Nu ik het gevoeld heb kan ik mijn gedrag aanpassen. Dank je wel!’