Games

Een game is een interactief spel waarmee deelnemers zich bewust worden van hun gedrag en manier van samenwerken. Spelenderwijs ontdekken ze hoe ze meer effect kunnen bereiken met wat ze doen en zeggen. En hoe ze dit direct kunnen vertalen naar hun werkpraktijk.

Hoe werkt een game?
Tijdens een game worden deelnemers in teams verdeeld. Ieder team vertegenwoordigt een functie, onderdeel of taak binnen de organisatie. De teams krijgen opdrachten en tijdens het uitvoeren komen ze verrassingen tegen. Hoe gaan zij hier mee om? Deelnemers worden beloond met punten. Naarmate deelnemers effectiever samenwerken en elkaar stimuleren bij het halen van hun doel, scoren ze meer punten. Tijdens de game zijn er ‘reflectie-time-outs’ die deelnemers confronteren met wat ze doen. Dit biedt de kans om gedrag bij te stellen en meer punten binnen te slepen. Deelnemers zijn continu bezig met observeren, experimenteren met (ander) gedrag en reflecteren op dit proces. 


Wanneer kies je voor een game?
Wil je je medewerkers trainen, teambuilding stimuleren of personeel selecteren? Overweeg dan eens een game: dit kan ontzettend bruikbare inzichten geven. Zo ontwikkelde Met Shamal games voor feedback geven, het doorbreken van een eilandencultuur, helder communiceren en onderhandelen. Games zijn geschikt voor allerlei doelgroepen. Je kunt met je eigen team aan de slag, maar ook voor klanten, sollicitanten, stagiaires of trainees kan het toegevoegde waarde hebben.

Wat leveren games op?
Deelnemers worden meegesleurd in een fictieve wereld waarin zij onder hectische omstandigheden een doel moeten bereiken. In het heetst van de strijd reageren mensen vanuit hun natuurlijke impulsen: die leggen gedragspatronen bloot. Door reflectie en herkansingen geeft een game deelnemers inzicht in hun gedrag en het effect daarvan op de groep. Hoe handel je in het spel? Wat herken je daarvan op de werkvloer? En wat kun je anders doen? Je gaat naar huis met een concrete verbeterstap die je direct in de praktijk kunt brengen.


Met Shamal-ervaringsdeskundigen
Wie gingen je voor? Ervaringen van klanten die een game door Met Shamal lieten verzorgen.