De één zweert bij de Roos van Leary en de ander kan niet zonder DISC.

Geen training is hetzelfde

Ik ken veel trainers. Sommigen werken met dezelfde modellen. Toch is iedere training weer anders. Want de één wil graag dat ik spelenderwijs help om het model toe te lichten, terwijl de ander graag een theoretische uitleg geef. De één vindt het belangrijk dat de theorie eerst begrepen wordt, terwijl de ander de deelnemers het liefst gelijk zelf aan de slag zet. ‘Die uitleg komt dan wel tijdens de oefening’. Kortom: iedere trainer is anders en dat maakt ook iedere training uniek.

Waarom modellenkennis?

Het is belangrijk dat je trainingsacteur de grondslag van diverse modellen kent en kan toepassen. Als trainingsacteur kan ik in mijn feedback de taal van het model meenemen. Ik vertaal dus letterlijk het gedrag van je deelnemer en de rol naar het model waar jij mee werkt. Ik geef niet alleen het gedrag hiermee een naam. Het bijkomende voordeel is namelijk dat we gedurende de dag verschillende soorten gedrag uit  het model voorbij zien komen. Alle deelnemers leren hierdoor de verschillende gedragingen te observeren en herkennen.

Ik heb kennis van diverse modellen. Als je van te voren bij mij aangeeft met welk model je werkt, zorg ik voor een extra voorbereiding.