Wie is Shamal?

Shamal Binnendijk

Over mij

In 2012 startte ik Met Shamal, na 10 jaar te hebben gewerkt als leidinggevende en HR-adviseur in de facilitaire sector. Het roer ging om en daarmee maakte ik een lang gekoesterde droom waar: mensen en teams helpen om beter samen te werken, waardoor organisaties vooruitkomen. Niet door te vertéllen wat iemand moet veranderen, maar door individuele deelnemers en teams te laten experimenteren met dingen anders doén. Dat moment dat iemand beseft dat hij een situatie kan beïnvloeden door bewust te kiezen voor ander (non-)verbaal gedrag… dat blijft het mooiste wat er is!

Ik deel mijn kennis en ervaring graag. Ik ben nieuwsgierig, zie snel wat er nodig is, stel verdiepende vragen en leg de vinger op de zere plek om verder te komen. Tegelijkertijd geloof ik dat veranderen makkelijker gaat als het leuk is en mensen in een veilig omgeving kunnen oefenen. Omdat ik in het bedrijfsleven heb gewerkt, heb ik veel oefensituaties zelf meegemaakt. Hierdoor kan ik me goed inleven. Leren combineer ik altijd met lol: samen lachen geeft energie en creëert vertrouwen. Tot slot ben ik een kei in het organiseren en het bedenken van creatieve werkvormen om elk leerdoel te bereiken. Hierdoor ga je altijd met een concreet resultaat naar huis.

Kennis en ervaring

Door de jaren heen heb ik me gespecialiseerd in Ervarend Leren: leren door te doen. Deze methode maakt deelnemers bewust van hun houding, gedrag, keuzemogelijkheden en invloed op teamsamenwerkingen en organisatieveranderingen. Hieronder vind je een greep uit de opleidingen en trainingen die ik heb afgerond:

  • Theateropleiding (specialisatie Trainingsacteur)
  • NLP Practitioner
  • Motiverende Gespreksvoering 
  • Gecertificeerd Assessor voor TTI Success Insights op gebied van Gedrag, Drijfveren en Stressquotiënt 

Wil je mijn volledige cv zien of op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Neem dan een kijkje op mijn LinkedIn profiel.


Wil je weten of Met Shamal bij jou past?