Event om een open cultuur en feedback te stimuleren

Collage Woonwenz-event

De klantvraag
Woonwenz is een van de meest toonaangevende woningbouworganisaties van Nederland. Met het cijfer 8,0 op klantvriendelijkheid scoort zij een bovengemiddelde prestatie op de Aedes benchmark. Vooruitzien is regeren. De organisatie wilde toekomstbestendig zijn om de toekomstige veranderingen in de klantvraag nog beter bedienen. Daarom was het noodzakelijk om de verantwoordelijkheid lager in de organisatie leggen. Naast procedurele en hiërarchische interventies, werd er een cultuurgroep opgericht. De cultuurgroep bedacht activiteiten om medewerkers meer met elkaar in contact te brengen. Het doel was om meer kwetsbaarheid te tonen, meer je mening te geven en aanspreken te bevorderen. Met Shamal werd gevraagd om hierover mee te denken.

De analyse
Met Shamal organiseerde 2 workshops voor de cultuurgroep. Een eerste als kennismaking om spelenderwijs elkaar en de werkwijze van met Shamal te ontdekken. Een tweede om samen het probleem te verkennen en een toekomstbeeld te creëren. Tijdens de verkenning bleek dat afdelingen te veel ‘op eilandjes’ werkten. Kwetsbaarheden en succes hield men voor zichzelf en contact werd alleen gezocht met vertrouwde collega’s. Woonwenz wil graag een zelflerende organisatie zijn. Dit betekent dat medewerkers open staan voor elkaar, zich uitspreken en om hulp durven te vragen. Met Shamal werd gevraagd hier een eerste aanzet toe te geven.

Het event
Met Shamal creëerde Hét Woonwenz Event. Een dag die in het teken stond van elkaar echt leren kennen, durven falen en gespreksvaardigheden bijschaven. Het programma trapte af met een interactieve lezing over falen, waarna deelnemers dit tijdens het hernieuwd kennismaken met hun collega’s flink toe konden passen. Tijdens de verschillende keuzeworkshops ervaarden deelnemers wat er gebeurt als je op een andere manier reageert dan je gewend bent. Vervolgens kwamen de natuurlijke reactiepatronen onder stress naar boven tijdens de Game ‘Schipbreuk, het grote Woonwenz Eilandenspel’. We sloten de dag af met het samen maken van een nieuwe slag; een drumworkshop waarbij leiden, volgen en afstemmen met elkaar op de proef werden gesteld.

Het resultaat
Na afloop van de dag hadden alle deelnemers:

  • Openlijk en meermaals gefaald.
  • Meerdere malen collega’s om hulp gevraagd.
  • Collega’s van een hele andere kant gezien.
  • Ervaren wat er gebeurd als je informatie en gevoeligheden deelt.
  • Persoonlijke doelen gesteld.
  • Gegierd en gebruld van het lachen.
  • Samen een onvergetelijke herinnering gecreëerd.

Eenmaal terug op de werkvloer werd het nieuwe gedrag ingesleten met het ‘complimenten, faal en hulpvraag spel’. Een paar weken later werden deelnemers ter motivatie herinnerd aan de doelen die ze tijden het event zelf hadden opgesteld.

Het resultaat is dat er meer contact tussen de afdelingen is ontstaan. Medewerkers durven elkaar makkelijker op te zoeken en informatie met elkaar te delen. Het enthousiasme voor een tweede Woonwenz event is groot.

Terug naar alle Leervaringen