Online verbinding

Voor een softwarebedrijf ontwierp met Shamal een online sessie voor meer verbinding. Het doel was lachend en informeel de kwartaalbijeenkomst met 180 medewerkers afsluiten.

Verbinden: zenden en ontvangen
Een kwartaalbijeenkomst of seminar kenmerkt zich vaak door het delen van informatie. Veel zenden. Dit softwarebedrijf had gelukkig van tevoren al in de gaten dat alleen zenden in tijden van thuiswerken niet genoeg verbindt. Medewerkers hebben juist behoefte aan het delen van hun verhalen. Ze willen informeel contact met hun collega. Een praatje over ‘hoe het gaat’. Samen lachen, samen even totaal iets anders doen dan met inhoudelijk werk bezig zijn.

Groots en intiem tegelijk
Met Shamal ontwierp een 90 minuten durende online sessie waarin allerlei opdrachten vanuit huis werden uitgevoerd. Opdrachten die centraal door de hele groep volbracht werden, maar ook opdrachten die voor een mooi en verrassend gesprek zorgden in een intiemere setting in break-out rooms. Opdrachten waarbij je collega’s net even van een andere kant ziet of een ander geluid hoort. Uiteraard werden de opdrachten gekoppeld aan het thema van de bijeenkomst. In dit geval ‘generatiedenken’.

Bedrijfsballade
We sloten af met een speciaal, ter plaatse gecomponeerd lied door Pieter de Jager. Een ballade over het bedrijf, de bijeenkomst maar vooral over de mensen die we werken. Hilarisch, ontroerend en verbindend.

Pieter componeert
Achter de schermen componeert Pieter live de bedrijfsballade.
Terug naar alle Leervaringen