Scènes voor een game over vertrouwen

Klantvraag
Mirjam Broeke is met haar bedrijf De Speelacademie een gewaardeerde partner van Met Shamal. Mirjam vroeg Shamal om hulp bij het ontwikkelen van game voor een ministerie. Het ministerie organiseerde verschillende themadagen voor haar 300 leidinggevenden. Eén van de themadagen stond het onderwerp ‘vertrouwen’ centraal. Mirjam ontwikkelde een game waarbij deelnemers inzicht kregen in handelingen, gedrag en keuzes die bij het onderwerp ‘vertrouwen’ belangrijk zijn. Deelnemers voerden aan tafels in groepen allerlei opdrachten uit die werden ingeleid door een ‘virtuele’ spelleider op video. Onderwerp van de game was een maffiafamilie waarbij vertrouwen hoog in het vaandel staat. Mirjam vroeg Shamal om teksten en scènes te bedenken, schrijven en te spelen.

Gamescènes
Shamal ontwikkelde het personage Donna. Donna is het hoofd van een maffiafamilie en zoekt nieuwe rekruten om een klusje te klaren. Donna is een taaie tante die wel over lijken, maar niet over een dag ijs gaat. Eerst zul je haar vertrouwen moeten winnen voordat je een opdracht krijgt toebedeeld. Tenslotte staat ‘de eeuwenoude reputazione van haar familia’ op het spel. De scènes werden opgenomen voor een green screen en zo gemonteerd dat Donna als spelleider steeds met nieuwe opdrachten en informatie kwam. De game werd hiermee flexibel en uit te voeren op verschillende locaties door verschillende teams.

Reactie Mirjam
‘Ik ben ontroerd door het kunstenaarschap dat je in deze opdracht laat zien. Je hebt van Donna een scherpe, grappige en spannende persoonlijkheid gemaakt zonder dat het over de top gaat. Heerlijk ook dat Italiaanse accent en de subtiele verwijzingen naar de duistere activiteiten van de maffia. Het verhaal is daardoor rijk en beeldend. Mooi hoe je de huidige hindernissen van de opdrachtgever vertaald hebt naar de speluitdagingen binnen de maffia. Het spel is fantastisch ontvangen door de deelnemers, na enige voorzichtigheid gingen ze er volledig in op.’

Terug naar alle Leervaringen