Jij geeft de training, ik ondersteun je. Een goede afstemming tussen ons is belangrijk.

Intake

Je hebt mijn website bekeken en een eerste indruk gekregen.  Je wilt vast nader onderzoeken of ik  daadwerkelijk bij jou en je training pas.  Ik vind het fijn om kennis met je te maken. Als je mij vraagt om met je samen te werken, bel ik je altijd even op.  In dit intakegesprek probeer ik te achterhalen wat het doel en wie de doelgroep  van je training is. Ook verneem ik graag wat je van mij verwacht als trainingsacteur.  Natuurlijk  kun jij mij alles vragen wat je wilt weten. Op deze manier bepalen we samen of we een match zijn.

Offerte

Als we allebei een goed gevoel hebben over een samenwerking, stel ik een offerte op. In de offerte vind je een duidelijk overzicht van mijn inzet en het daarbij behorende tarief.  Heb je vragen of wil je iets wijzigen? Laat mij dat gerust weten. Nadat jij de offerte geaccordeerd hebt, ga ik aan de slag.

Voorbereiding

Een gedegen voorbereiding staat bij mij voorop. Daarom ontvang je standaard 1 uur gratis voorbereidingstijd bij iedere opdrachtverstrekking.  Heb ik meer voorbereidingstijd nodig? Dan geef ik dat van te voren in de offerte bij je aan.  Ik bereid mij voor op jouw trainingsonderwerp, de doelstellingen en de doelgroep. Dit doe ik door informatie te achterhalen uit boeken, tijdschriften en internet. Soms raadpleeg ik op discrete wijze professionals uit de doelgroep. Uiteraard verdiep ik mij in de werkvormen die jij hebt gekozen. Misschien weet je nog niet precies welke werkvormen je wilt inzetten. Als je dat wilt, kan ik je hierin adviseren.

Op de trainingsdag

Huur je mij een middag- of avonddeel in? Dan eet ik graag mee tijdens de lunch of het diner. Op deze manier kan ik op ontspannen wijze kennis maken met je deelnemers. Deelnemers kunnen op die manier aan mij wennen en zien dat een trainingsacteur ook gewoon een mens is. Bovendien geeft het ons de gelegenheid om kort nader kennis te maken en de punten op de i te zetten. Wil je liever niet dat ik van tevoren aanschuif? Dat is uiteraard geen probleem! Je kunt er altijd op vertrouwen dat ik voorbereid en op tijd op je training verschijn. Bovendien stel ik deelnemers op ongedwongen wijze op hun gemak als dat nodig is.

Tijdens de training

Mijn focus ligt op de rol, de leerdoelen en de werkvormen. Jij bent de trainer en leidend,  ik ondersteun je door de rollen te spelen.  Je zet mij in als levend oefenmateriaal zodat deelnemers met hun kennis en vaardigheden kunnen experimenteren. Dit kan klassikaal maar ook in deelgroepen. Ik reageer op het gedrag van deelnemers vanuit een rol. Als het gedrag van de deelnemer verandert, verandert mijn gedrag. Na afloop geef ik de deelnemer feedback. Ik geef aan welk gedrag mijn gevoel heeft beïnvloed en tot welk gevolg dit heeft geleid. Mijn feedback is gebaseerd op concrete waarneming. Jij bepaalt of ik ‘in of uit de rol’ feedback geef. Wil je tijdens de training bijstellen, van plan veranderen, reflecteren of evalueren?  Ik ben altijd flexibel en help je graag!

Na afloop van de training

Ik sta graag stil voor een moment van reflectie. Hoe verliep onze samenwerking?  Hoe heb ik als trainingsacteur bijgedragen in het behalen van de  leerdoelen? Wat kan ik nog verbeteren om jou en je klanten in de toekomst nog beter van dienst te zijn? Je ontvangt van mij altijd een kort feedbackformulier waarin ik je vraag mij , de training en onze samenwerking te evalueren. Je tips gebruik ik om mijn dienstverlening te verbeteren. Ik help namelijk niet alleen graag anderen bij veranderen, maar blijf zelf ook graag dynamisch!

Duurzame relatie

Uiteraard hoop ik dat we samen een goed team vormen. Misschien besluit je wel om mij vaker in te zetten zodat we op elkaar ingespeeld raken. Onze afstemming verloopt dan meer en meer natuurlijk. Ik streef naar een duurzame en kwalitatieve relatie met al mijn klanten. Maatwerk lever ik je graag!